OliveMagazine

Σπαγγέτι με σάλτσα θαλασσινών

Σπαγγέτι με σάλτσα θαλασσινών

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 καυτερή πιπεριά τσίλι, σε φέτες (χωρίς τα σποράκια)
  • 1 ντομάτα ξεσποριασμένη και αποφλοιωμένη, σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 300γρ. καλαμαράκι ή θράψαλο, σε ροδέλες
  • ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 200γρ. μύδια χωρίς κέλυφος
  • 300γρ. γαρίδες καθαρισμένες ή 400γρ. με κέλυφος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε στη φωτιά ένα ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί. Όταν κάψει καλά ρίχνετε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον μισό μαϊντανό, την ντομάτα, την καυτερή πιπεριά και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτετε τα καλαμαράκια, αλάτι και πιπέρι, και αφήνετε να σοταριστούν λίγο κι αυτά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτετε τις γαρίδες και τα μύδια. Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά ακόμα να αλλάξει χρώμα η γαρίδα.

Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, μέχρι να μαγειρευτούν αλ ντέντε. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα θαλασσινά.

Το ξαναβάζετε στη φωτιά για 2 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και στη συνέχεια σερβίρετε πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr