OliveMagazine

Σπαγγέτι με σάλτσα μανιταριών

Σπαγγέτι με σάλτσα μανιταριών

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. Μακαρόνια Σπαγγέτι Νο 10 ΟΜΙΚΡΟΝ
  • 250γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 250γρ. μανιτάρια καμπανούλες
  • 100γρ. μανιτάρια portobello, σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • 250ml κρέμα γάλακτος
  • ροζ πιπέρι
  • ελαιόλαδο για τα μακαρόνια
  • κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ροζ πιπέρι και το αλατοπίπερο και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι τα μανιτάρια να μαγειρευτούν.

Ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βράζετε τα μακαρόνια al dente.

Με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας τα βγάζετε από την κατσαρόλα χωρίς να τα σουρώσετε και τα βάζετε σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ. Τα περιχύνετε με ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε. Ρίχνετε και τη σάλτσα, ανακατεύετε μια ακόμη φορά και σερβίρετε τη μακαρονάδα σε πιάτα ζεστή πασπαλίζοντας με το κεφαλοτύρι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr