OliveMagazine

Σπαγγέτι με τόνο, κάππαρη, ντοματίνια και ελιές

Σπαγγέτι με τόνο, κάππαρη, ντοματίνια και ελιές

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό ή λάδι (καλά στραγγισμένο)
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 3 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 20 ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί λευκό
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σε βαθύ και ευρύχωρο τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τα κρεμμυδάκια και, όταν μαλακώσουν λίγο, προσθέτετε τα ντοματίνια. Συνεχίζετε να σοτάρετε μέχρι να ζαρώσει λίγο η φλούδα τους.

Ρίχνετε την κάππαρη, τις ελιές και τέλος τον τόνο. Δουλεύετε για λίγο τη σάλτσα στο τηγάνι και σβήνετε με το κρασί.

Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο σκεύος με τη σάλτσα. Προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε. Σερβίρετε με τριμμένο πιπέρι και φυλλαράκια βασιλικού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr