OliveMagazine

Σπαγγέτι με pesto παντζαριού και φιστίκι Αιγίνης

Σπαγγέτι με pesto παντζαριού και φιστίκι Αιγίνης

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. σπαγγέτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για το pesto

  • 500γρ. παντζάρι βρασμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κλωναράκια δεντρολίβανο ή θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
  • 80γρ. φιστίκι Αιγίνης καβουρδισμένο, χοντροκομμένο
  • 60γρ. πικάντικη γραβιέρα τριμμένη χυμό από 1 λεμόνι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • φλοίδες γραβιέρας
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το σπαγγέτι: Βράζετε το σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σουρώνετε, κρατάτε λίγο ζουμί, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και το κρατάτε στην άκρη.

Για το pesto: Βάζετε στο μπλέντερ το παντζάρι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και πολτοποιείτε, μέχρι να λιώσουν. Αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ, προσθέτετε τα φιστίκια, τη γραβιέρα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και ανακατεύετε πολύ καλά.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτετε το pesto και το ανακατεύετε, ρίχνετε λίγο ζουμί από το σπαγγέτι, για να αραιώσει, προσθέτετε τα ζυμαρικά και ανακατεύετε πολύ καλά. Σερβίρετε αμέσως με φλοίδες γραβιέρας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Το ελαιόλαδο δεν πρέπει να το χτυπάτε σε πολύ δυνατή ταχύτητα στο μπλέντερ και για πολλή ώρα γιατί μπορεί να πικρίσει. Καλύτερα να το προσθέτετε στο τέλος.


Το pesto αυτό μπορεί να γίνει και dip για φρέσκα λαχανικά, νάτσος ή τσιπς.


Αντί να βράσετε τα παντζάρια, ψήστε τα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr