OliveMagazine

Σπαγγέτι φαγόπυρου με σπανάκι, ανθότυρο και τρίμμα φουντουκιού

Σπαγγέτι φαγόπυρου με σπανάκι, ανθότυρο και τρίμμα φουντουκιού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. σπαγγέτι από φαγόπυρο
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 100ml κρασί λευκό
  • 350γρ. σπανάκι φρέσκο, χοντροκομμένο
  • 200γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 100ml φρέσκο γάλα 2% λιπαρά
  • 80γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, τριμμένα σε σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε κατά μέρος ζεστά, μαζί με μισό ποτήρι από το νερό που έβρασαν.

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά. Προσθέτετε το σκόρδο, το σοτάρετε για μισό λεπτό, σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνετε το σπανάκι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του.

Προσθέτετε το ανθότυρο, τη μουστάρδα και το γάλα. Ανακατεύετε έντονα με μια ξύλινη κουτάλα, ρίχνετε αλάτι και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτετε τα στραγγισμένα σπαγγέτι και το νερό τους που κρατήσατε και ανακινείτε έντονα την κατσαρόλα (ή ανακατεύετε με προσοχή με μια σπάτουλα). Σερβίρετε αμέσως και πασπαλίζετε με τα τριμμένα φουντούκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr