OliveMagazine

Σπαγγέτο με κολοκυθάκια, σαφράν και σαγανάκι φορμαέλας

Σπαγγέτο με κολοκυθάκια, σαφράν και σαγανάκι φορμαέλας

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό μακαρόνια Νο 6
  • 5 κολοκυθάκια, καθαρισμένα καλά
  • 1 φακελάκι (0,25γρ.) σαφράν
  • 6 φέτες φορμαέλας στρογγυλές, πάχους 1εκ. περίπου
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Τρίβετε τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και μαζεύετε τα τρίμματα σε μια λεκανίτσα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε άφθονο νερό, το αλατίζετε και προσθέτετε το σαφράν. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε μέσα το σπαγγέτο και το βράζετε για 7-9 λεπτά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το φρέσκο βούτυρο. Τα αφήνετε να ζεσταθούν και προσθέτετε τα τρίμματα από τα κολοκυθάκια. Τα σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να μυρίζουν ευχάριστα και τα αλατοπιπερώνετε.

Σουρώνετε τα μακαρόνια (τα οποία θα έχουν πάρει ένα ωραίο κίτρινο χρώμα από το σαφράν) και τα ανακατεύετε καλά με τα βουτυράτα κολοκυθάκια.

Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τις έξι φέτες φορμαέλας χωρίς να προσθέσετε καθόλου λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε τα μακαρόνια σε έξι πιάτα και πάνω σε κάθε πιάτο βάζετε από μία φετούλα φορμαέλα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling:Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr