OliveMagazine

Σπαγγέτο με σαφράν και σοταρισμένα κολοκυθάκια

Σπαγγέτο με σαφράν και σοταρισμένα κολοκυθάκια

Μερίδες:5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό σπαγγέτο Νο 6
  • 1 πρέζα σαφράν
  • ½ κιλό κολοκυθάκια μικρά
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα των κολοκυθιών
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε τα κολοκυθάκια, κόβετε και πετάτε τις άκρες τους και κατόπιν τα κόβετε σε χοντρά, μακρόστενα κομμάτια. Τα απλώνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν για λίγα λεπτά.

Αμέσως μετά τα αλατίζετε καλά και τα τηγανίζετε σε άφθονο καυτό λάδι χωρίς να τα αλευρώσετε. Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια.

Βράζετε το σπαγγέτο σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 7 λεπτά. Μέσα στο νερό που θα βράσουν ρίχνετε το σαφράν από την αρχή, για να πάρουν τα ζυμαρικά ένα απαλό κίτρινο χρώμα και τη χαρακτηριστική μυρωδιά του σαφράν.

Κρατάτε ένα κρασοπότηρο ζουμί που έβρασαν τα μακαρόνια και τα σουρώνετε. Στην ίδια κατσαρόλα που έβρασαν ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο. Μόλις μοσχομυρίσει και λιώσει καλά ρίχνετε μέσα τα μακαρόνια και ανακατεύετε. Τα περιχύνετε με το μακαρονόζουμο που κρατήσατε και ρίχνετε μέσα την τριμμένη παρμεζάνα. Πιπερώνετε καλά και ανακατεύετε. Σερβίρετε το σπαγγέτο σε πιατέλα προσθέτοντας από πάνω τα τηγανητά κολοκυθάκια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tips

Αντί για παρμεζάνα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο σκληρό πικάντικο ελληνικό τυρί, όπως κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα ή ξηρό κρητικό ανθότυρο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr