Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζετε 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο και το ζεσταίνετε πολύ καλά. Ρίχνετε μέσα τα κυβάκια του τόφου και τα ροδοκοκκινίζετε. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το υπόλοιπο σησαμέλαιο, ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ. Τα σοτάρετε για 1 λεπτό να μυρίσουν ωραία και ρίχνετε μέσα το σπανάκι κομμένο σε χοντρά κομμάτια. Το πιέζετε να κάτσει και προσθέτετε 1 ποτηράκι του κρασιού νερό. Το σκεπάζετε και το αφήνετε να μαραθεί.
Ρίχνετε τότε τη σάλτσα τσίλι και τη σάλτσα σόγιας. Ανακατεύετε καλά και μαγειρεύετε το σπανάκι για 5 λεπτά ώστε να μείνει τραγανό. Το σερβίρετε σε μπολ, προσθέτετε από πάνω τους κύβους του ροδοκοκκινισμένου τόφου, το πικάντικο κοκτέιλ θαλασσινών SAFCOL και πασπαλίζετε με το καβουρδισμένο σουσάμι.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb