OliveMagazine

Σπανακοταρτάκια στο πι και φι

Σπανακοταρτάκια στο πι και φι

Μερίδες:για 12 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φύλλα κρούστας
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (100 ml)
  • Για τη γέμιση

  • 200γρ. σπανάκι πλυμένο, στεγνωμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη (προτιμήστε σκληρή για να τριφτεί εύκολα)
  • 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα (ή κατίκι)
  • 2 αβγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζετε το ψιλοκομμένο σπανάκι, το αλατίζετε και το τρίβετε καλά με τα χέρια να μαλακώσει. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη φέτα, το τυρί κρέμα, τον άνηθο, το μπέικιν πάουντερ, τα αβγά χτυπημένα με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε τη γέμιση κατά μέρος.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε 12 κομμάτια το καθένα. Λαδώνετε ένα ταψάκι με 12 υποδοχές για muffins και στρώνετε μέσα σε κάθε υποδοχή από 4 κομμάτια φύλλο, λαδώνοντας τα ένα προς ένα.

Γεμίζετε με το μίγμα της γέμισης, βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 25 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση. Σερβίρετε τα σπανακοταρτάκια ζεστά ή χλιαρά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr