OliveMagazine

Σπανακόπιτα με πράσα και μυρωδικά

Σπανακόπιτα με πράσα και μυρωδικά

Μερίδες:για 14-16 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. σπανάκι
  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250ml γάλα φρέσκο
  • 3 μέτρια αβγά
  • 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μυρωδικά (μάραθο, μυρώνια, μαϊντανό, δυόσμο), ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σκεύος και την επάλλειψη

  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 3 κουτ. σούπας νερό
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Πλένετε, στεγνώνετε και ψιλοκόβετε το σπανάκι, το αλατίζετε και το στύβετε με τα χέρια σας να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με έναν αβγοδάρτη το γάλα, τα αβγά, το ελαιόλαδο, αλάτι και αρκετό πιπέρι.

Προσθέτετε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά και ενσωματώνετε το αλεύρι ανακατεύοντας με το χέρι σας μέχρι να γίνει χυλός.

Σκεύος και επάλειψη: Αλείφετε ένα μεγάλο ταψί με το βούτυρο και απλώνετε ομοιόμορφα τον χυλό που ετοιμάσατε. Χτυπάτε το αβγό με το νερό και το ελαιόλαδο και περιχύνετε την επιφάνεια της σπανακόπιτας. Ψήνετε την κάτω θέση του φούρνου για 1 ώρα. Σερβίρετε την πίτα ζεστή.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο