Διαδικασία
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Πλένετε, στεγνώνετε και ψιλοκόβετε το σπανάκι, το αλατίζετε και το στύβετε με τα χέρια σας να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με έναν αβγοδάρτη το γάλα, τα αβγά, το ελαιόλαδο, αλάτι και αρκετό πιπέρι.
Προσθέτετε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά και ενσωματώνετε το αλεύρι ανακατεύοντας με το χέρι σας μέχρι να γίνει χυλός.
Σκεύος και επάλειψη: Αλείφετε ένα μεγάλο ταψί με το βούτυρο και απλώνετε ομοιόμορφα τον χυλό που ετοιμάσατε. Χτυπάτε το αβγό με το νερό και το ελαιόλαδο και περιχύνετε την επιφάνεια της
σπανακόπιτας. Ψήνετε την κάτω θέση του φούρνου για 1 ώρα. Σερβίρετε την πίτα ζεστή.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook