OliveMagazine

Σπανακόπιτα στρούντελ

Σπανακόπιτα στρούντελ

Μερίδες:2 στρούντελ
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 φύλλα χωριάτικα
  • ½ κιλό σπανάκι φρέσκο
  • 4 αβγά
  • 250γρ. φέτα σκληρή, χοντροκομμένη
  • 120γρ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε και πλένετε το σπανάκι. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια, το βάζετε σε μια λεκάνη. Το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και το αφήνετε να στραγγίξει.

Στύβετε το σπανάκι να βγάλει τα υγρά του και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα αρωματικά, τη φέτα, λίγο πιπέρι και το μισό ελαιόλαδο. Χτυπάτε τα αβγά και τα προσθέτετε στο σπανάκι. Ανακατεύετε πολύ καλά όλα τα υλικά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Καλύπτετε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Απλώνετε ένα χωριάτικο φύλλο, το λαδώνετε ελαφρά και στρώνετε ένα δεύτερο από πάνω. Τοποθετείτε στη μία άκρη του τη γέμιση (κατά μήκος) και κάνετε ένα μεγάλο ρολό. Το αλείφετε με λίγο λάδι. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση και τα υπόλοιπα φύλλα.

Πασπαλίζετε τα δύο στρούντελ με σουσάμι και τα ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βγάζετε τα στρούντελ από το φούρνο και τα αφήνετε να «σταθούν» για 15-20 λεπτά πριν τα κόψετε σε ροδέλες για να τα σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Τίνα Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr