OliveMagazine

Σπανακόπιτα τούρτα

Σπανακόπιτα τούρτα

Μερίδες:12
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
  • 500γρ. σπανάκι
  • 250γρ. φέτα
  • 6 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 150γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 150γρ. παξιμάδι κριθαρένιο, τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 150γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ξεκινάτε με την προετοιμασία του φύλλου: Ξεπαγώνετε το φύλλο κρούστας για πίτες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Όπως είναι σε ρολό, το κόβετε σε λωρίδες πάχους 1εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τις λωρίδες του φύλλου και τις ξεχωρίζετε ελαφρά.

Φτιάχνετε τη γέμιση: Ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει διάφανο χρώμα. Το βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε το σπανάκι, τη φέτα, την παρμεζάνα, το παξιμάδι, τον άνηθο, δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι και μισό κουταλάκι του γλυκού γλυκού πιπέρι. Ανακατεύετε ελαφρά και ρίχνετε σιγά σιγά τα χτυπημένα αβγά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ (που ανοίγει) διαμέτρου 24εκ., λαδώνετε και τις λωρίδες του φύλλου. Ρίχνετε μέσα μερικές λαδωμένες λωρίδες φύλλου, μετά το μίγμα με το σπανάκι και καλύπτετε τη γέμιση με τις υπόλοιπες λαδωμένες λωρίδες. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φύλλο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr