OliveMagazine

Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 1 φακελάκι Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 αυγό
  • 100ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα εβαπορέ
  • 100ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
  • 500γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • Για τη γέμιση

  • 500γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
  • 300γρ. (2 τεμάχια) πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 100γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 200ml (1 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 3 αυγά
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Διαλύετε τη Μαγιά σε 3 κουταλιές χλιαρό γάλα, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε στο μίξερ μέχρι να γίνει μία μαλακιά και αφράτη ζύμη. Την αφήνετε να φουσκώσει για μία ώρα περίπου σε ζεστό μέρος. Τη χωρίζετε σε 2 μέρη και ανοίγετε 2 μεγάλα τετράγωνα φύλλα.

Βάζετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα πράσα. Προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε 2-3 λεπτά στη φωτιά.

Ρίχνετε τα αυγά, το γάλα, το τυρί και τον άνηθο και ανακατεύετε.

Σε ένα μεγάλο βουτυρωμένο τετράγωνο ταψί τοποθετείτε το ένα φύλλο απλώνετε από πάνω τη γέμιση και σκεπάζετε με το δεύτερο φύλλο.

Πασπαλίζετε με τα τυριά, χαράζετε με το μαχαίρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα για 30-40 λεπτά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο