OliveMagazine

Σπανακόρυζο

Σπανακόρυζο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλωναράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι νυχάκι ή καρολίνα
  • 1 ποτηράκι κρασί λευκό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό με το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε το σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να χάσει τον όγκο του.

Προσθέτετε τον μαϊντανό, το δυόσμο, τον πελτέ ντομάτας, το ρύζι και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί. Αλατοπιπερώνετε.

Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε ½ ποτήρι νερό, τη ζάχαρη και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Προσέχετε να μην το παραβράσετε και “ανοίξει” το ρύζι.

Τέλος, ρίχνετε τον άνηθο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύετε και σερβίρετε ιδανικά όταν το φαγητό γίνει χλιαρό.

Tips

Μαζί με το σπανάκι μπορείτε να προσθέσετε και σέσκουλα, άγρια χόρτα, μυρώνια και καυκαλήθρες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr