OliveMagazine

Σπαραγγόσουπα

Σπαραγγόσουπα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό σπαράγγια άσπρα
  • 300γρ. σπαράγγια πράσινα
  • 300γρ. πατάτες καθαρισμένες
  • 3 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
  • 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
  • έτοιμο ζωμό λαχανικών
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 6 κορφούλες βασιλικό, για το σερβίρισμα
  • πάπρικα γλυκιά, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε και παστρεύετε τα σπαράγγια. Κόβετε την κάτω άκρη και τα ξεφλουδίζετε λίγο να φύγουν οι ίνες. Τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Κόβετε τις καθαρισμένες πατάτες σε κύβους.

Ζεσταίνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το Flora Soft και ρίχνετε μέσα τα σπαράγγια και τις πατάτες. Τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια, για 10 λεπτά τουλάχιστον. Σβήνετε με το λευκό κρασί, αφήνετε να πάρει βράση και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Συμπληρώνετε ακόμα τρία νεροπότηρα ζωμό λαχανικών. Βράζετε καλά τα υλικά σας μέχρι να γίνουν τρυφερά.

Αφήνετε να γίνουν χλιαρά και τα περνάτε από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν σαν βελούδο. Τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, τα αφήνετε να πάρουν βράση και ρίχνετε το αλατοπίπερο. Προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να πάρει μια ακόμα βράση. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή στα πιάτα γαρνίροντας με γλυκιά πάπρικα και τις κορφούλες βασιλικού.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr