Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι. Αραδιάζετε μέσα τις φέτες από τις μελιτζάνες, με ένα πινέλο τις αλείφετε κι από πάνω με λάδι και τις ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν.
Τότε τοποθετείτε από πάνω τις φέτες από τα λουκάνικα και ψήνετε για 5 λεπτά ακόμη.
Στο μεταξύ βάζετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει και ρίχνετε το ελαιόλαδο και τις πιπεριές και σοτάρετε αναποδογυρίζοντας συχνά τις πιπεριές μέχρι να ψηθούν όμορφα και από τις δύο πλευρές. Προς το τέλος προσθέτετε και το κρεμμύδι να σοταριστεί, χωρίς όμως να καεί.
Προσθέτετε στο τηγάνι τις ψημένες μελιτζάνες και τα λουκάνικα, ρίχνετε την ντομάτα, λίγο αλατάκι και λίγο νεράκι και δίνετε μια δυο βράσεις στο φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζετε και προσθέτετε επιπλέον αλατοπίπερο αν είναι απαραίτητο.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή