OliveMagazine

Σπιτικά νάτσος με ντιπ αβοκάντο και ντιπ γιαουρτιού

Σπιτικά νάτσος με ντιπ αβοκάντο και ντιπ γιαουρτιού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα νάτσος

  • 1 πακέτο τορτίγιες
  • ηλιέλαιο
  • σκόρδο σε σκόνη
  • πάπτρικα καπνιστή
  • Για το ντιπ αβοκάντο

  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 3 λάιμ
  • 2-3 κουτ. γλυκού ε.π. ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 κρεμμύδι εσαλότ
  • 1 πιπερίτσα τσίλι κόκκινη
  • 1 ντομάτα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Νάτσος: Κόβουμε τις τορτίγιες σε τριγωνικό σχήμα και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Μόλις βγουν ζεστές, τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζουμε με το σκόρδο και την πάπρικα.

Ντιπ αβοκάντο: Στο μεταξύ, σε ένα μπολ λιώνουμε τα αβοκάντο με το πιρούνι, προσθέτουμε τον χυμό από τα λάιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμύδι, το εσαλότ και το τσίλι όλα ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ψιλοκόβουμε την ντομάτα και τη βάζουμε από πάνω.

Ντιπ γιαουρτιού: Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Διορθώνουμε τη γεύση με επιπλέον αλατοπίπερο, λεμόνι ή ελαιόλαδο. Σερβίρουμε τα νάτσος με τα 2 ντιπ στο πλάι.

Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο