OliveMagazine

Σπιτικά τραγανά κριτσίνια όλο γεύση

Σπιτικά τραγανά κριτσίνια όλο γεύση

Μερίδες:30
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15γρ. μαγιά φρέσκια
  • 250ml νερό χλιαρό
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • σουσάμι ή παπαρουνόσπορους ή ηλιόσπορους κλπ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Διαλύετε τη μαγιά στο νερό. Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι σε μπολ και κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνετε εκεί τη διαλυμένη μαγιά με το νερό και τέλος το λάδι. Ανακατεύετε το μίγμα με τα δάχτυλα μέχρι να ενσωματωθούν τα υγρά στο αλεύρι και ζυμώνετε σε αλευρωμένη επιφάνεια για 10 λεπτά.

Απλώνετε τη ζύμη πάνω σε ρηχό παραλληλόγραμμο (30x40εκ.) ταψί και την αφήνετε να φουσκώσει. Αλείφετε την επιφάνειά της με νερό και την πασπαλίζετε με σουσάμι (άσπρο ή μαύρο) ή παπαρουνόσπορους ή ηλιόσπορους.

Κόβετε με μαχαίρι λωρίδες με πλάτος 2εκ. και μήκος 20-25εκ. Σηκώνετε μία μία τις λωρίδες και τις κυλάτε με την παλάμη σε αλευρωμένη επιφάνεια ώστε να δημιουργηθούν λεπτά κυλινδρικά κορδόνια.

Τα μεταφέρετε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Τα αραδιάζετε σε σχάρα να κρυώσουν. Για να γίνουν πολύ τραγανά, τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο φούρνο.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr