OliveMagazine

Σπιτική ΒΒQ sauce

Σπιτική ΒΒQ sauce

Μερίδες:20
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:2:10'
Έτοιμο σε:2:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 κουτ. σούπας σπορέλαιο
  • 400 ml χυμό ντομάτας
  • 1200 γρ. τριμμένη ντομάτα ή ντοματάκια κονκασέ
  • 200 ml ξίδι από λευκό κρασί
  • 4 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (15 γυρίσματα στον μύλο)
  • 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
  • 2 κουτ. σούπας σκόνη τσίλι μέτρια καυτερό
  • 6 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1 κουτ. σούπας μελάσα
  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες ή λεπτό καρέ. Παίρνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε 3 κουτ. σούπας σπορέλαιο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.

Σβήνουμε με το ξίδι και το αφήνουμε να εξατμιστεί για 2΄. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον χυμό ντομάτας, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τον χυμό πορτοκαλιού, τη μελάσα, τη ζάχαρη, το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά κι ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 περίπου ώρες χωρίς καπάκι. Ανακατεύουμε περιστασιακά.

Στη συνέχεια για να αποκτήσει καλύτερη υφή την περνάμε από το εδικό σινουά (εναλλακτικά, ένα λεπτό σουρωτήρι). Την μεταφέρουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια και τη διατηρούμε στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο