OliveMagazine

Σπιτική λεμονάδα

Σπιτική λεμονάδα

Μερίδες:για 1-1,5 λίτρο συμπυκνωμένη λεμονάδα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ λίτρο χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 2 λεμόνια, το ξύσμα
  • 2 λάιμ, το ξύσμα και το χυμό τους
  • 5 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε ένα σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά.

Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και των λάιμ και βράζετε για 7-8 λεπτά ακόμη. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς εκτός φωτιάς.

Στραγγίζετε το μίγμα και, αφού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια, το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρετε σε ποτήρια ένα μέρος λεμονάδας με τρία μέρη κρύου νερού.

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου - Food Styling: Ιωάννα Σταμούλου

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr