OliveMagazine

Σπιτική μαγιονέζα

Σπιτική μαγιονέζα

Μερίδες:για 1 μεσαίο μπολ σερβιρίσματος
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κρόκο αβγού
  • 200ml ηλιέλαιο
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ρίχνετε σε μπολ τον κρόκο αβγού, το ξίδι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και αλάτι. Ανακατεύετε καλά με το ραβδομπλέντερ.

Προσθέτετε σιγά-σιγά και σε ροή το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα.

Αποθηκεύετε τη μαγιονέζα σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρείτε στο ψυγείο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr