OliveMagazine

Σπιτική πορτοκαλάδα

Σπιτική πορτοκαλάδα

Μερίδες:για 2 λίτρα
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 5 νεροπότηρα χυμό πορτοκαλιών, φρεσκοστυμμένο
  • 1 ποτηράκι του λικέρ χυμό λεμονιού
  • 900γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Στύβετε φρέσκα πορτοκάλια και τα περνάτε από λεπτό σουρωτήρι. Πρέπει να πάρετε ποσότητα χυμού ίση με 5 νεροπότηρα αλλιώς θα πρέπει να στύψετε κι άλλα φρούτα.

Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το χυμό λεμονιού.

Αφού μισοκρυώσει το σιρόπι προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά για να πάρουν και μια βράση μαζί.

Κατεβάζετε την πορτοκαλάδα και αφήνετε να κρυώσει πριν τη μεταφέρετε σε μπουκάλια. Τη διατηρείτε στο ψυγείο και τη σερβίρετε σε ποτήρια, αραιώνοντάς τη με όση ποσότητα νερού θεωρείτε απαραίτητη.

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου - Food Styling: Ιωάννα Σταμούλου

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr