OliveMagazine

Σπιτικός πελτές ντομάτας

Σπιτικός πελτές ντομάτας

Μερίδες:-
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 10 κιλά ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
  • 10 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ξίδι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες σε κομμάτια. Τις περνάτε με υπομονή από το μύλο των λαχανικών, ώστε να απαλλαγείτε από φλούδες και σπόρια.

Τις στραγγίζετε σε πάνινες σακούλες και μεταφέρετε τον πολτό σε κατσαρόλα.

Βράζετε σε μέτρια φωτιά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να πήξει.

Μεταφέρετε τον πελτέ σε αποστειρωμένα βάζα και σκεπάζετε την επιφάνεια με ελαιόλαδο. Τον διατηρείτε στο ψυγείο και κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε πελτέ, θα ισιώνετε μετά την επιφάνειά του και θα προσθέτετε λάδι ώστε να είναι πάντα σκεπασμένος.

Tips

Αν ο πελτές είναι αλμυρός, να είστε προσεκτικοί με το αλάτι που θα προσθέτετε στα φαγητά σας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr