OliveMagazine

Στραπατσάδα με παστουρμά

Στραπατσάδα με παστουρμά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 αβγά
  • 100γρ. λεπτές φέτες παστουρμά, σε μέτρια κομμάτια
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • 150γρ. κεφαλοτύρι, σε μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε το κρεμμύδι. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 5-6 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Ρίχνετε τα αβγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε και τα χτυπάτε με το σύρμα. Προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε και ρίχνετε τα αβγά στο τηγάνι με τη σάλτσα.

Προσθέτετε τον παστουρμά και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ψηθούν και να πήξουν τα αβγά. Τέλος, ρίχνετε το κεφαλοτύρι, ανακατεύετε και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα, πασπαλίζοντας από πάνω με το μαϊντανό.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Αντί για παστουρμά μπορείτε να φτιάξετε τη στραπατσάδα με άλλο πικάντικο αλλαντικό της επιλογής σας, όπως σουτζούκι, σύγκλινο, σαλάμι Λευκάδος κ.ά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr