strapatsada-me-pastourma-IMG_0070
clock icon
40'

Στραπατσάδα με παστουρμά

Υλικά

  • 8 αβγά
  • 100γρ. λεπτές φέτες παστουρμά, σε μέτρια κομμάτια
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • 150γρ. κεφαλοτύρι, σε μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Tips

  • Αντί για παστουρμά μπορείτε να φτιάξετε τη στραπατσάδα με άλλο πικάντικο αλλαντικό της επιλογής σας, όπως σουτζούκι, σύγκλινο, σαλάμι Λευκάδος κ.ά.

Η έντονη προσωπικότητα του παστουρμά έρχεται και δένει με τη νόστιμη στραπατσάδα και κάνουν ένα πεντανόστιμο πιάτο!

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε το κρεμμύδι. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 5-6 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Ρίχνετε τα αβγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε και τα χτυπάτε με το σύρμα. Προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε και ρίχνετε τα αβγά στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Προσθέτετε τον παστουρμά και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ψηθούν και να πήξουν τα αβγά. Τέλος, ρίχνετε το κεφαλοτύρι, ανακατεύετε και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα, πασπαλίζοντας από πάνω με το μαϊντανό.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε το κρεμμύδι. Σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και βράζετε για 5-6 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Βήμα 2

Ρίχνετε τα αβγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνετε και τα χτυπάτε με το σύρμα. Προσθέτετε το θυμάρι, ανακατεύετε και ρίχνετε τα αβγά στο τηγάνι με τη σάλτσα.

Βήμα 3

Προσθέτετε τον παστουρμά και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να ψηθούν και να πήξουν τα αβγά. Τέλος, ρίχνετε το κεφαλοτύρι, ανακατεύετε και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα, πασπαλίζοντας από πάνω με το μαϊντανό.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη-Food Styling: Αντωνία Κατή