OliveMagazine

Στριφτούδια με κρύα σάλτσα πέστο και ψητά ντοματίνια

Στριφτούδια με κρύα σάλτσα πέστο και ψητά ντοματίνια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:60
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500 γρ. στριφτούδια
  • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • λίγο ε.π. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • Για τη σάλτσα πέστο

  • 35 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 40 γρ. κεφαλοτύρι Ελασσόνας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 160 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. φύλλα βρώσιμου βασιλικού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη σάλτσα πέστο, προσθέτουμε στο μούλτι όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα στριφτούδια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρυώνουμε καλά και στραγγίζουμε.

Στρώνουμε τα ντοματίνια σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό ταψί, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, αλάτι και σκόρδο, προσθέτουμε φυλλαράκια θυμάρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120⁰C στον αέρα για περίπου 20΄. Ανακατεύουμε τα κρύα ζυμαρικά με τη σάλτσα πέστο, πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο κουκουνάρι και τα ψητά ντοματίνια και σερβίρουμε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο