OliveMagazine

Στριφτό Ολικής Αλέσεως με σύγκλινο Μάνης & πορτοκάλι

Στριφτό Ολικής Αλέσεως με σύγκλινο Μάνης & πορτοκάλι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο «Στριφτό Melissa Ολικής Αλέσεως»
  • 300γρ. σύγκλινο Μάνης
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό κομμάτι)
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, πλυμμένη
  • ½ φλιτζάνι μυζήθρα ξερή, τριμμένη (και λίγο ακόμη για πασπάλισμα)
  • ½ φλούδα από ένα μικρό πορτοκάλι ψιλοκομμένη (κατά προτίμηση βιολογικό)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο, το πράσο, το πορτοκάλι, το σκόρδο και το σύγκλινο. Σοτάρετε για 1-2 λεπτά και χαμηλώνετε τη φωτιά.

Προσθέτετε 1 κουταλιά ρίγανη και την μυζήθρα και χαμηλώνετε και άλλο την φωτιά. Στο μεταξύ, σε αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά με βάση τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνετε, κρατώντας ½ φλιτζάνι από το νερό και προσθέτετε τα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με το νερό. Δυναμώνετε τη φωτιά, ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη και σερβίρετε αμέσως. Προσθέτετε στο κάθε πιάτο λίγη ψιλοκομμένη φλούδα πορτοκαλιού, μυζήθρα τριμμένη και φρέσκια ρίγανη.

Tips

Μπορείτε να προσθέσετε και 1 φλιτζάνι ντομάτες τριμμένες στις οποίες θα έχετε βάλει 1 κουταλάκι του γλυκού σόγιας. Θα τις προσθέσετε στο τηγάνι την ίδια ώρα με το σύγκλινο. Μην αντικαταστήσετε την φρέσκια ρίγανη με αποξηραμένη, δεν ταιριάζει. Διαλέξτε ένα άλλο φρέσκο μυρωδικό όπως πχ μαϊντανό, δεντρολίβανο ή θυμάρι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο