Διαδικασία
Πλένετε καλά τη συκωταριά και τη ζεματάτε σε νερό που κοχλάζει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια κόβετε με ψαλίδι, για να αποβάλει αρκετό από το λίπος της. Για να «ανοίξει η μπόλια» και να μαλακώσει, τη βάζετε για λίγο σε χλιαρό νερό με ξίδι και στη συνέχεια κόβετε και αφαιρείτε τους κόμπους και τις συμφύσεις.
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σε πολύ δυνατή φωτιά, σοτάρετε πρώτα λίγο το κρεμμύδι, μετά ρίχνετε τα συκωτάκια, το δαφνόφυλλο, το μπαχάρι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει.
Σβήνετε με το κρασί, μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε την ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να ψηθεί το κρέας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina & Olivia Webb