OliveMagazine

Συριανή μαϊντανοσαλάτα

Συριανή μαϊντανοσαλάτα

Μερίδες: 4-6
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 100γρ. φύλλα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 100γρ. ψωμί μπαγιάτικο
  • 30γρ. κάππαρη
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, κομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 100γρ. πατάτες βρασμένες
  • 150ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1-2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τον μαϊντανό από τα κοτσάνια και κρατάτε μόνο τα φυλλαράκια. Σε ένα μπολ ρίχνετε νερό και μουλιάζετε το ψωμί. Στο μπλέντερ χτυπάτε τον μαϊντανό, την κάπαρη, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξίδι, τα 50 ml από το ελαιόλαδο και πολτοποιείτε τα υλικά μέχρι γίνουν μία πάστα.

Προσθέτετε το ψωμί, αφού το στύψετε καλά, τις πατάτες και σταδιακά το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αν είναι σφιχτή η πάστα, την αραιώνετε με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος, προσθέτετε χυμό λεμονιού (όσο θέλετε), αλάτι, πιπέρι, δοκιμάζετε και αν χρειαστεί διορθώνετε τη γεύση. Σερβίρειτε τη μαϊντανοσαλάτα δροσερή με επιπλέον λίγο ελαιόλαδο και κάππαρη.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr