Διαδικασία
Τεμαχίζετε το χταπόδι έτσι ώστε τα πλοκάμια να είναι δύο δύο και το βάζετε σε κατσαρόλα να βράσει για 40 λεπτά περίπου με το ζουμί που θα βγάλει. Αν το ζουμί σωθεί πριν βράσει το χταπόδι, προσθέτετε λίγο νερό και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε κομμάτια.
Ετοιμάζετε τη μαρινάδα: Κόβετε τις λιαστές ντομάτες στα τρία και τις βάζετε σε βαθύ, γυάλινο δοχείο. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε και ρυθμίζετε την ποσότητα του ξιδιού ανάλογα με το γούστο σας.
Προσθέτετε το χταπόδι και όσο λάδι χρειάζεται για να καλυφθεί καλά το χταπόδι. Ανακατεύετε καλά και βάζετε το δοχείο στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα για να ενωθούν οι γεύσεις. Διατηρείται έτσι για αρκετές μέρες.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb
Tips
Αντί για θυμάρι μπορείτε να βάλετε ψιλοκομμένο μάραθο ή μαραθοπολτό που θα βρείτε στην αγορά, σε καταστήματα με παραδοσιακά προϊόντα.