OliveMagazine

Σφολιατομηλοπιτάκια με καρύδια και σοκολάτα

Σφολιατομηλοπιτάκια με καρύδια και σοκολάτα

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)
  • 400γρ. μήλα, καθαρισμένα, χοντροκομμένα (4 μήλα περίπου)
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 50γρ. σοκολάτα σε σταγόνες
  • 100γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα κομμένα μήλα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα αλλά να μη λιώσουν εντελώς. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, αδειάζετε τα μήλα σε ένα μπολ και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά.

Όταν κρυώσουν εντελώς και δείτε ότι έχουν βγάλει πολλά υγρά, τα αφαιρείτε με ένα κουτάλι. Προσθέτετε τη σοκολάτα, τα καρύδια και την κανέλα και ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας το πρώτο φύλλο σφολιάτας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το φύλλο στη μέση (από τη στενή πλευρά) δημιουργώντας δύο μακρόστενες μακριές λωρίδες. Κόβετε τις λωρίδες (από τη φαρδιά πλευρά) σε τέσσερα κομμάτια. Έτσι θα δημιουργηθούν 8 μακρόστενα κομμάτια σφολιάτας.

Βάζετε από μία γεμάτη κουταλιά γέμισης στα 4 κομμάτια σφολιάτας, καλύπτοντας όλο το μήκος και το πλάτος της σφολιάτας, φροντίζοντας να αφήσετε ένα περιθώριο γύρω από τη γέμιση. Με ένα μικρό πινέλο αλείφετε με λίγο αβγό γύρω από τη γέμιση και σκεπάζετε με μια λωρίδα σφολιάτας. Πατάτε καλά με τα δάχτυλα για να κολλήσουν τα δύο φύλλα και μεταφέρετε τη μηλόπιτα σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Συνεχίζετε με τις επόμενες σφολιάτες και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο.

Αλείφετε τις μηλόπιτες με χτυπημένο αβγό και με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζετε και δημιουργείτε 3-4 σχισμές στην επιφάνεια τους. Ψήνετε τις μηλόπιτες για 20 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσει η σφολιάτα και να ροδοκοκκινήσει. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr