OliveMagazine

Σφουγγάτα από την Κύθνο

Σφουγγάτα από την Κύθνο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 3 κολοκυθάκια, τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 250γρ. φέτα
  • 1 μεγάλη πατάτα, τριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • λίγο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αλατίζετε τα κολοκυθάκια, τα στραγγίζετε στο σουρωτήρι και τα ανακατεύετε με το κρεμμύδι, το τυρί, την πατάτα, το δυόσμο και τα αβγά.

Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι να σφίξει το μίγμα και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κατόπιν το πλάθετε σε σφουγγάτα (σαν μεγάλους κεφτέδες) και τηγανίζετε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr