OliveMagazine

Σφουγγάτο ή φουρτάλια; Και τα δυο!

Σφουγγάτο ή φουρτάλια; Και τα δυο!

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 αβγά
  • 700γρ. πατάτες καθαρισμένες, τριμμένες στο τρίφτη
  • 700γρ. κολοκυθάκια πλυμένα, κομμένα σε καρεδάκια
  • 150γρ. μυκονιάτικο λουκάνικο ή ανδριώτικο ή τηνιακό, σε κομματάκια
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 50γρ. αρσενικό Νάξου ή κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 3-4 κουτ. σούπας γάλα
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό βαθύ τηγάνι με μεταλλικά τελειώματα. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και, μόλις, ζεσταθεί ρίχνετε τα κομμάτια λουκάνικου. Τα γυρίζετε δυο τρεις φορές μέσα στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τα αποσύρετε από το λάδι και τα κρατάτε στην άκρη.

Ρίχνετε στο τηγάνι τις τριμμένες πατάτες με τα κρεμμύδια και τα ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι. Σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι και περιμένετε να σιγοψηθούν οι πατάτες για 10 λεπτά. Ξεσκεπάζετε το τηγάνι και προσθέτετε τα κολοκυθάκια. Ξανασκεπάζετε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.

Σε ένα λεκανάκι χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνετε.

Ρίχνετε το μίγμα των αβγών πάνω από το μίγμα του τηγανιού και ανακινείτε καλά. Περιμένετε σε μέτρια φωτιά να ψηθεί η ομελέτα από την κάτω πλευρά που ακουμπάει στο τηγάνι. Μόλις ροδίσει ελαφρώς προσθέτετε τα λουκάνικα που είχατε κρατήσει στη άκρη και μεταφέρετε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 7-10 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μίγμα. Σερβίρετε κόβοντας την ομελέτα σε κομμάτια και συνοδεύετε με ντοματοσαλάτα.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr