OliveMagazine

Σφουγγάτο με κολοκυθάκια και άνηθο

Σφουγγάτο με κολοκυθάκια και άνηθο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 8 αβγά, χτυπημένα καλά
  • 750γρ. κολοκυθάκια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 6-7 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε σε 1/3 φλιτζανιού από το λάδι τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν και να απορροφήσουν τα υγρά τους. Προσθέτετε τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει λίγο.

Χτυπάτε τα αβγά σε μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε με τα κολοκυθάκια. Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι το μισό από το υπόλοιπο λάδι και, όταν κάψει, ρίχνετε μέσα το μίγμα. Αφήνετε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζετε το σφουγγάτο σε μεγάλο καπάκι ή στρογγυλό ταψί. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και, όταν κάψει, τοποθετείτε το σφουγγάτο να ψηθεί από την άλλη μεριά.

Μεταφέρετε σε πιατέλα, αφήνετε λίγο να κρυώσει και κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια. Τρώγεται άνετα σε θερμοκρασία δωματίου ή και κρύο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr