OliveMagazine

Σφουγγάτο με κιμά

Σφουγγάτο με κιμά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. κιμά χοιρινό
  • 8 αβγά
  • 1 ντομάτα ώριμη, τριμμένη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 κρεμμύδι μκρό, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον κιμά και το μίγμα μπαχαρικών για 2-3 λεπτά.

Σβήνετε με τη ντομάτα, ρίχνετε το σκόρδο και την κανέλα, αλατοπιερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να μαγειρευτεί για 20 λεπτά.

Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά σε ένα μπολ μαζί με τον μαϊντανό και τα αλατοπιπερώνετε. Τα ρίχνετε στο τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε με καπάκι και ψήνετε μέχρι να μαγειρευτούν τα αβγά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Αντί για κιμά μπορείτε να βάλετε σάρκα από λουκάνικο, αφού αφαιρέσετε το εξωτερικό έντερο και κόψετε το εσωτερικό σε μικρά κομματάκια.


Του ταιριάζει το κύμινο, ο κόλιανδρος και το μπαχάρι σε σκόνη.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr