OliveMagazine

Σύγκλινο με άγρια χόρτα

Σύγκλινο με άγρια χόρτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό χόρτα διάφορα*
  • 300γρ. σύγκλινο σε μικρούς κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια ντομάτα φρέσκια τριμμένη ή κονκασέ
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα χόρτα και τα πλένετε. Τα στραγγίζετε καλά.

Ζεσταίνετε σε πλατιά κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το σύγκλινο και το σοτάρετε για μερικά λεπτά.

Ρίχνετε και τα χόρτα και τα ανακατεύετε όλα μαζί με ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την ντομάτα. Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να γίνουν τα χόρτα.

Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα αφού κρυώσει λίγο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Κατάλληλα χόρτα για το νησιώτικο αυτό φαγητό είναι τα σέσκουλα, ή τα προβάσια (άγρια χόρτα που φύονται στις Κυκλάδες), παπούλες ή άλλα χόρτα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr