OliveMagazine

Τάκος με πικάντικο κιμά και φασόλια

Τάκος με πικάντικο κιμά και φασόλια

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 τάκος τραγανά (σε πακέτο στα σούπερ μάρκετ)
  • 350γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 400γρ. φασόλια κόκκινα από κονσέρβα (kidney beans), στραγγισμένα
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 400γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες (1 μεγάλη κονσέρβα)
  • ½ φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό
  • ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
  • γιαούρτι στραγγιστό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον κιμά και την πιπερίτσα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Προσθέτετε το σκόρδο και την πάπρικα, λίγο νερό και βράζετε για 2-3 λεπτά.

Ρίχνετε τις ντομάτες και σιγοβράζετε για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτεί καλά ο κιμάς. Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε τα φασόλια να βράσουν μαζί με τη σάλτσα.

Ζεσταίνετε τα τάκος σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και τα γεμίζετε με το μίγμα.Πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο ή το μαϊντανό και συνοδεύετε με το γιαούρτι ανακατεμένο με το χυμό και το ξύσμα του λάιμ. Σερβίρετε αμέσως!

Tips

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένο τυρί τσένταρ πριν ρίξετε τον κόλιανδρο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr