OliveMagazine

Τάρτα με αμύγδαλα και βερίκοκα

Τάρτα με αμύγδαλα και βερίκοκα

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 300γρ. αμύγδαλα ξασπρισμένα
  • 1 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχα
  • 3 κουτ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
  • Για τα βερίκοκα

  • 15 βερίκοκα ανοιγμένα στη μέση
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα βανίλια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τα βερίκοκα: Τα ανοίγετε στη μέση, αφαιρείτε κουκούτσι και κοτσανάκι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο, ρίχνετε τα βερίκοκα και τα σοτάρετε καλά. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα ανακατεύετε χωρίς να τα σπάσετε.

Αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να περιμένουν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σε μια ταρτιέρα στρώνετε το φύλλο της σφολιάτας, να καλύψει πάτο και τοιχώματα. Την ψήνετε μόνη της στο φούρνο για 10 λεπτά.

Στο μεταξύ βάζετε τα ξασπρισμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ μαζί με το λικέρ, τη ζάχαρη και το γάλα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένας πολτός. Αν σας δυσκολεύει το χτύπημα, ρίχνετε λίγο ακόμα γάλα.

Βγάζετε τη σφολιάτα από τον φούρνο και ρίχνετε μέσα την πάστα αμυγδάλου, με τέτοιο τρόπο που να σκεπαστεί όλος ο πάτος της. Τοποθετείτε από πάνω τα βερίκοκα στριμωγμένα και περιχύνετε με όσο σιρόπι έχει μείνει μέσα στο τηγάνι.

Ψήνετε ξανά την τάρτα στο φούρνο για 20 λεπτά επιπλέον και μέχρι η σφολιάτα να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Σερβίρετε μαζί με παγωτό βανίλια.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr