OliveMagazine

Τάρτα με ανθότυρο και καραμελωμένα σταφύλια

Τάρτα με ανθότυρο και καραμελωμένα σταφύλια

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:4-5 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη βάση

  • 1 1/4 φλιτζάνι μπισκότα digestive, θρυμματισμένα
  • 1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
  • Για την κρέμα τυριού

  • 300γρ. ανθότυρο
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 καψουλάκι βανίλια
  • Για την επικάλυψη

  • 2½ φλιτζάνια άσπρο και κόκκινο σταφύλι, τις ρόγες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
  • λεπτές λωρίδες από φλούδα λεμονιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε την επικάλυψη. Ανακατεύετε τα σταφύλια με τη ζάχαρη. Τα αφήνετε για 1 ώρα, μέχρι να λιώσει ή ζάχαρη.

Αναμιγνύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνετε στον πάτο και στις άκρες μιας ταρτιέρας (διαμέτρου περίπου 20 εκ.). Βάζετε την ταρτιέρα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η βάση.

Χτυπάτε όλα τα υλικά της κρέμας στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Το στρώνετε ομοιόμορφα στην ταρτιέρα. Βάζετε πάλι την τάρτα στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250°C. Στρώνετε τα σταφύλια με τη ζάχαρη σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνετε μέχρι να καραμελώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα απλώνετε πάνω στην κρέμα της τάρτας. Βάζετε την τάρτα στο ψυγείο. Τη διακοσμείτε με λωρίδες λεμονιού και τη σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Helena Jeffrey

Tips

Αντί για μία τάρτα μπορείτε να φτιάξετε περισσότερες μικρές ταρτούλες όπως αυτές στη φωτογραφία, χρησιμοποιώντας μικρές ατομικές ή ακόμη μικρότερες φορμίτσες.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο