Διαδικασία
Ετοιμάζετε την επικάλυψη. Ανακατεύετε τα σταφύλια με τη ζάχαρη. Τα αφήνετε για 1 ώρα, μέχρι να λιώσει ή ζάχαρη.
Αναμιγνύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο και τα στρώνετε στον πάτο και στις άκρες μιας ταρτιέρας (διαμέτρου περίπου 20 εκ.). Βάζετε την ταρτιέρα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η βάση.
Χτυπάτε όλα τα υλικά της κρέμας στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Το στρώνετε ομοιόμορφα στην ταρτιέρα. Βάζετε πάλι την τάρτα στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250°C. Στρώνετε τα σταφύλια με τη ζάχαρη σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνετε μέχρι να καραμελώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα απλώνετε πάνω στην κρέμα της τάρτας.
Βάζετε την τάρτα στο ψυγείο. Τη διακοσμείτε με λωρίδες λεμονιού και τη σερβίρετε.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Helena Jeffrey
Tips
Αντί για μία τάρτα μπορείτε να φτιάξετε περισσότερες μικρές ταρτούλες όπως αυτές στη φωτογραφία, χρησιμοποιώντας μικρές ατομικές ή ακόμη μικρότερες φορμίτσες.