OliveMagazine

Τάρτα με γέμιση μπουγάτσας, ζαμπόν και τυρί

Τάρτα με γέμιση μπουγάτσας, ζαμπόν και τυρί

Μερίδες:για 1 ταψάκι διαμ. 28-30εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:1:10'
Melissa: Ελληνικό σιμιγδάλι με ιστορία από το 1947!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Melissa: Ελληνικό σιμιγδάλι με ιστορία από το 1947!
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμη τάρτας (έτοιμη)
  • 375ml γάλα φρέσκο
  • ½ φλιτζάνι Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΕΛΙΣΣΑ
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 300γρ. ανθότυρο ή φέτα πατημένη με πιρούνι
  • 100γρ. κεφαλογραβιέρα πικάντικη τριμμένη
  • 150γρ. ζαμπόν καπνιστό σε καρεδάκια
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε τη γέμιση της τάρτας: Βάζετε το περισσότερο γάλα να ζεσταίνεται σε ένα κατσαρολάκι και διαλύετε το σιμιγδάλι στο υπόλοιπο γάλα. Το ρίχνετε κι αυτό στο κατσαρόλι και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.

Τραβάτε την κρέμα από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα τα χτυπημένα αβγά και τα τυριά αφού κρατήσετε λίγη κεφαλογραβιέρα στην άκρη, το ζαμπόν και αλατοπιπερώνετε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι ή ταρτιέρα. Στρώνετε μέσα το φύλλο της τάρτας αφήνοντάς το να εξέχει γύρω από το ταψάκι. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση που ετοιμάσατε και αν εξέχει πάρα πολύ η ζύμη τριγύρω την κόβετε με μαχαίρι.

Πασπαλίζετε την τάρτα με την κεφαλογραβιέρα που κρατήσατε και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα. Σε 40 λεπτά περίπου θα είναι έτοιμη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr