OliveMagazine

Τάρτα με γαλοπούλα και μανιτάρια

Τάρτα με γαλοπούλα και μανιτάρια

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:55'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 250γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτή αλάτι
  • 250γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κυβάκια
  • ¼ φλιτζανιού νερό παγωμένο
  • Για τη γέμιση

  • 400γρ. φιλέτο γαλοπούλας σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 300γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
  • 150γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 200γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2/3 φλιτζανιού γάλα
  • 3 αβγά
  • ½ φλιτζάνι σχοινοπρασο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • πάπρικα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε στο κάδο του μίξερ το μισό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το αλάτι και ρίχνετε τα κυβάκια από το κρύο βούτυρο σταδιακά, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα.

Όταν έχετε ρίξει όλο το βούτυρο, δυναμώνετε στη μεσαία ταχύτητα και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το βούτυρο. Χαμηλώνετε ξανά την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και στη συνέχεια το παγωμένο νερό. Ανακατεύετε ελάχιστα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια πλάθετε λίγο τη ζύμη με τα χέρια, την κάνετε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη γαλοπούλα με τα μανιτάρια. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε βαθύ μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα. Προσθέτετε το μίγμα με τη γαλοπούλα και τα μανιτάρια, καθώς και τα τυριά. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και προσθέτετε το σχοινόπρασο και πάπρικα. Ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή ταρτιέρα, ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και απλώνετε στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά.

Ρίχνετε τη γέμιση μέσα στην ταρτιέρα και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο ακόμη σχοινόπρασο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο