OliveMagazine

Τάρτα με ζύμη πολύσπορη με γλυκοπατάτα, γραβιέρα και χωριάτικο λουκάνικο

Τάρτα με ζύμη πολύσπορη με γλυκοπατάτα, γραβιέρα και χωριάτικο λουκάνικο

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:2:0'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 80γρ. βούτυρο, σε μικρούς κύβους, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250γρ. αλεύρι πολύσπορο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, για άλειμμα
  • Για τη γέμιση

  • 800γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες, σε κύβους των 2 εκ.
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 3 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 60γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 250γρ. γραβιέρα Κρήτης, σε μικρούς κύβους
  • 300γρ. χωριάτικο λουκάνικο πικάντικο, σε λεπτές φέτες
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το βούτυρο, το γιαούρτι και το αλάτι. Προσθέτετε το αλεύρι και δουλεύετε με τα χέρια μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

Ξετυλίγετε τη ζύμη επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 30 εκ., λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας. Λαδώνετε την ταρτιέρα με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και στρώνετε το φύλλο καλύπτοντας τη βάση και τα πλαϊνά. Τρυπάτε διάσπαρτα με ένα πιρούνι και ψήνετε τη ζύμη για 20 λεπτά.

Γέμιση: Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και απλώνετε τους κύβους γλυκοπατάτας. Ραντίζετε με ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με πάπρικα. Ανακατεύετε και ψήνετε για 30 λεπτά. Αδειάζετε τους κύβους στην ταρτιέρα και σκορπίζετε το λουκάνικο και τη γραβιέρα.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αβγά, το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μίγμα πάνω από τους κύβους της γλυκοπατάτας και το λουκάνικο και ψήνετε στον φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο