OliveMagazine

Τάρτα με κοκκινιστά μανιτάρια και κρέμα τυριού

Τάρτα με κοκκινιστά μανιτάρια και κρέμα τυριού

Μερίδες:για 1 ταρτιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 300γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 ντομάτα μεγάλη, σε κυβάκια
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας θυμάρι
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 150γρ. τυρί κρέμα
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σκουπίζετε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και τα κόβετε σε 2 ή 3 κομμάτια το καθένα, ανάλογα το μέγεθος τους.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια ταυτόχρονα, ανακατεύοντας συνέχεια. Στα 5 λεπτά ρίχνετε την ντομάτα, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, αλατίζετε ελαφρά και ρίχνετε μπόλικο πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά ακόμη.

Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το τυρί κρέμα με τον πελτέ ντομάτας, ρίχνετε το μίγμα μέσα στο τηγάνι και σβήνετε τη φωτιά. Ανακατεύετε και αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στου 200 βαθμούς. Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα για τάρτα και απλώνετε το φύλλο σφολιάτας στον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας. Όσο φύλλο περισσεύει το κόβετε. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση, σκεπάζετε την τάρτα με λαδόκολλα για να μην αρπάξει και την ψήνετε στο φούρνο για 30 με 40 λεπτά περίπου, μέχρι η σφολιάτα να ροδοκοκκινίσει. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει λίγο και να γίνει χλιαρή πριν την κόψετε σε τρίγωνα και τη σερβίρετε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Είναι σημαντικό να έχει κρυώσει η γέμιση όταν τη ρίξετε πάνω από τη σφολιάτα, γιατί αν είναι πολύ ζεστή, η βάση της τάρτας θα “μουλιάσει” και δε θα ψηθεί καλά.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr