OliveMagazine

Τάρτα με κολοκυθάκια της Αντωνίας

Τάρτα με κολοκυθάκια της Αντωνίας

Μερίδες:για ταρτιέρα ή ταψί 24x30εκ
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 έτοιμο φύλλο για τάρτα ή σπιτικό
  • Για τη γέμιση

  • 800γρ. κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 150γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 150γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • λίγη γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αβγά
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε το φύλλο στη φόρμα, φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώματα και τρυπάτε όλη την επιφάνειά του με πιρούνι.

Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα βάζετε σε τρυπητό και τα αφήνετε να στραγγίξουν.

Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το πράσο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα τριμμένα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους.

Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε τον ψιλοκομμένο άνηθο, το δυόσμο, τα τυριά (κρατάτε λίγη γραβιέρα) και ανακατεύετε.

Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και το γιαούρτι και τα ρίχνετε κι αυτά στο μίγμα με τα κολοκυθάκια. Απλώνετε το μίγμα στην ταρτιέρα και πασπαλίζετε με τη γραβιέρα που κρατήσατε. Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Δες επίσης: Ζύμη για τάρτες και πίτσες χωρίς μαγιά


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr