OliveMagazine

Τάρτα με κοτόπουλο, μανιτάρια και μυρωδικά

Τάρτα με κοτόπουλο, μανιτάρια και μυρωδικά

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:30'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 250γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτή αλάτι
  • 250γρ. βούτυρο κρύο, σε κυβάκια
  • ¼ φλιτζανιού νερό παγωμένο
  • Για τη γέμιση

  • 400γρ. φιλέτο κοτόπουλο
  • 300γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
  • 150γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 200γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 2/3 φλιτζανιού γάλα
  • 3 αβγά
  • ¼ φλιτζάνι μαΐντανό ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε στο κάδο του μίξερ το μισό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το αλάτι και ρίχνετε τα κυβάκια από το κρύο βούτυρο σταδιακά, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Όταν έχετε ρίξει όλο το βούτυρο, δυναμώνετε στη μεσαία ταχύτητα και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το βούτυρο. Χαμηλώνετε ξανά την ταχύτητα και προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και το παγωμένο νερό. Ανακατεύετε ελάχιστα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Πλάθετε λίγο τη ζύμη με τα χέρια, την κάνετε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κόβετε το κοτόπουλο σε κυβάκια. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε βαθύ μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα. Προσθέτετε το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και τα τυριά. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και προσθέτετε τα μυρωδικά. Ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή ταρτιέρα, ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και απλώνετε στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά. Ρίχνετε τη γέμιση μέσα στην ταρτιέρα και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr