OliveMagazine

Τάρτα με κρεμμύδια, μπλε τυρί και ανθότυρο

Τάρτα με κρεμμύδια, μπλε τυρί και ανθότυρο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο έτοιμης ζύμης για τάρτες ή ζύμη κουρού ή σφολιάτα
  • 750γρ. κρεμμύδια σε φέτες
  • 150γρ. μπλε τυρί χοντροτριμμένο
  • 150γρ. ανθότυρο, λιωμένο με πιρούνι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φασκόμηλο φρέσκο ή 1 κουτ. σούπας ξερό
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεματάτε τα κρεμμύδια μέσα σε μια λεκάνη με καυτό νερό. Μετά τα στραγγίζετε, τα βάζετε κάτω από τρεχούμενο νερό να κρυώσουν, αφαιρείτε με ευκολία την εξωτερική φλούδα και τα κόβετε σε φέτες.

Βάζετε στη φωτιά και ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι αντικολλητικό. Ρίχνετε και σοτάρετε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Ενδιάμεσα τα αλατίζετε. Αφήνετε να κρυώσουν και ετοιμάζετε τη ζύμη σας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ανοίγετε το φύλλο της ζύμης που θα αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την απλώνετε σε μια παραλληλόγραμμη ταρτιέρα ή ταψάκι.

Πασπαλίζετε τα σοταρισμένα κρεμμύδια με φασκόμηλο και πιπέρι και τα απλώνετε πάνω από τη ζύμη της τάρτας. Ανακατεύετε το μπλε τυρί με το ανθότυρο και απλώνετε το μίγμα από πάνω. Ψήνετε την τάρτα για 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η ζύμη της τάρτας και να πάρει χρώμα.

Σερβίρετε την τάρτα σαν πρώτο πιάτο μαζί με μια πράσινη σαλάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tips

Για να γλιτώσετε το κλάμα καθώς θα καθαρίζετε τα κρεμμύδια, βάλτε τα μισή ωρίτσα πριν στο ψυγείο, ύστερα ξεφλουδίστε τα και αφήστε τα σε λεκανίτσα με κρύο νερό πριν τα κόψετε.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr