OliveMagazine

Τάρτα με λευκά τυριά, σύκα και μαυροδάφνη

Τάρτα με λευκά τυριά, σύκα και μαυροδάφνη

Μερίδες:για 1 ταρτιέρα
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 100γρ. κατίκι Δομοκού
  • 150γρ. μανούρι
  • 100γρ. ανθότυρο
  • 12 σύκα φρέσκα
  • 2 φλιτζάνια Μαυροδάφνη
  • 1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο ή 1 ξυλάκι κανέλας
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε τη σφολιάτα σε ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά της. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει τριγύρω και τρυπάτε όλη την επιφάνεια του φύλλου με ένα πιρούνι. Την ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Στο μεταξύ, βράζετε ολόκληρα τα σύκα μέσα στα κρασιά μαζί με τον αστεροειδή γλυκάνισο για 15 λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά και τα απλώνετε στη ζεστή σφολιάτα. Κόβετε τα σύκα στη μέση ή στα τέσσερα ανάλογα με το μέγεθός τους, τα αραδιάζετε πάνω από τα τυριά και περιχύνετε την τάρτα με τη σάλτσα των κρασιών. Σερβίρετε την τάρτα χλιαρή.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Καφίρης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο