OliveMagazine

Τάρτα με μανιτάρια και σπανάκι

Τάρτα με μανιτάρια και σπανάκι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:45'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμης για τάρτα ή κουρού
  • 500γρ. μανιτάρια φρέσκα, σε φετούλες
  • 300γρ. σπανάκι καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 αβγά
  • 250γρ. κασέρι και γραβιέρα τριμμένα, ανακατεμένα
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε και το λιωμένο σκόρδο. Προσθέτετε τα μανιτάρια και μετά το σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να πιουν τελείως τα υγρά τους. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με τον άνηθο και τα ανακατεύετε με τα τυριά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

Βγάζετε το φύλλο της ζύμης από τη συσκευασία του και το ανοίγετε στον πάγκο σας. Το αναποδογυρίζετε μαζί με το σελοφάν της συσκευασίας του μέσα στην ταρτιέρα σας και σκεπάζετε με αυτό τον πάτο και τα πλαϊνά της. Αλείφετε την επιφάνειά του με μουστάρδα. Απλώνετε από πάνω το μίγμα μανιταριών – σπανακιού και περιχύνετε με το μίγμα αβγών και τυριών. Ψήνετε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ξεροψηθεί η ζύμη και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr