OliveMagazine

Τάρτα με μπρόκολο και γαλοπούλα

Τάρτα με μπρόκολο και γαλοπούλα

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συσκευασία ζύμη για τάρτα, έτοιμη
  • 1½ κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 1 μικρό μπρόκολο
  • 6 φέτες γαλοπούλα
  • 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 4 αβγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Κόβετε το πράσο σε ροδέλες, το μπρόκολο σε μπουκετάκια και τη γαλοπούλα σε τετραγωνάκια.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το πράσο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το μπρόκολο και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει λίγο.

Ρίχνετε τέλος τη γαλοπούλα και ανακατεύετε για 1 λεπτό ακόμη. αποσύρετε από τη φωτιά.

Στρώνετε τη ζύμη της τάρτας σε μία βουτυρωμένη ταρτιέρα, φροντίζοντας να καλυφθούν ο πάτος και τα πλαϊνά. Ρίχνετε μέσα τα υλικά που είχατε στο τηγάνι και από πάνω απλώνετε τα τυριά.

Σε ένα μπολ χτυπάτε το γάλα με τα αβγά, αλάτι και πιππέρι και τα περιχύνετε στην τάρτα. Ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο