Διαδικασία
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη. Κόβετε το βούτυρο σε μικρά τετραγωνάκια, το ρίχνετε μέσα στο αλεύρι και το ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ζύμη σαν ψίχουλα. Ρίχνετε τα αβγά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Αν χρειαστεί, ρίχνετε δύο κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό. Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο δίσκο και τον τοποθετείτε μέσα σε μια στρογγυλή ταρτιέρα περίπου 32εκ. διάμετρο. Τη σκεπάζετε με ένα λαδόχαρτο και την ψήνετε στους 180οC για 20 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Την αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε την πάστα αμυγδάλου: Αδειάζετε στο μπλέντερ του μίξερ σας τα ξασπρισμένα αμύγδαλα και τα δουλεύετε σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνουν σχεδόν αλεύρι. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένας πηχτός πολτός. Προσθέτετε τη ζάχαρη και την κανέλα και τα δουλεύετε ακόμα για 1 λεπτό. Τη βγάζετε, τη βάζετε σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνετε απαλά ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις κρυώσει λίγο την απλώνετε επάνω στην ψημένη τάρτα. Σουρώνετε από το σιρόπι τους τα ροδάκινα και τα απλώνετε πάνω από την πάστα αμυγδάλου όπως είναι. Φυλάτε την τάρτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Ετοιμάζετε το σιρόπι λεμονιού: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε τη ζάχαρη και το νερό και τα ζεσταίνετε μέχρι να πάρετε ένα πηχτό σιρόπι. Ρίχνετε μέσα το ξύσμα και των λεμονιών και το σφηνάκι το
λιμοντσέλο. Ανακατεύετε και μόλις το σιρόπι σας είναι αρκετά πηχτό περιχύνετε τα ροδάκινα και σερβίρετε αμέσως την τάρτα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb