OliveMagazine

Τάρτα με πουρέ πατάτας, σκόρδο και παρμεζάνα

Τάρτα με πουρέ πατάτας, σκόρδο και παρμεζάνα

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 500γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 8 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 440γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση

  • 1 συσκευασία Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 300ml γάλα εβαπορέ
  • 600ml νερό
  • 150γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 αβγά
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε το μίγμα με τα δάχτυλα, μέχρι να ποτιστεί η Φαρίνα με το βούτυρο. Προσθέτετε το γιαούρτι και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.

Με τη βοήθεια πλάστη ανοίγετε τη ζύμη στο μέγεθος της ταρτιέρας σας και πιέζετε το ζυμάρι στα τοιχώματα της ταρτιέρας. Βουτυρώνετε την ταρτιέρα σας και στρώνετε μέσα τη ζύμη, φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά και κόβετε τη ζύμη που περισσεύει. Τρυπάτε παντού με πιρούνι.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.

Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το νερό και το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Προσθέτετε όλο σχεδόν το τριμμένο τυρί, το σοταρισμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, το περισσότερο σχοινόπρασο, ανάλογο αλατοπίπερο και το λιωμένο βούτυρο. Τέλος ενσωματώνετε τα αβγά ανακατεύοντας ζωηρά τον πουρέ.

Αδειάζετε μέσα στην ταρτιέρα με τον έτοιμο πουρέ πατάτας και από πάνω πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε. Ψήνετε την τάρτα στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη και να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Σερβίρετε την τάρτα πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr